Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(90)
Forma i typ
Książki
(86)
Publikacje dydaktyczne
(17)
Publikacje naukowe
(16)
Publikacje fachowe
(10)
Poradniki i przewodniki
(8)
Publikacje informacyjne
(4)
Artykuły
(3)
Książka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(82)
tylko na miejscu
(10)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(84)
Czytelnia
(10)
Autor
Kunachowicz Hanna
(8)
Iwanow Krystyna
(5)
Nadolna Irena
(5)
Przygoda Beata
(5)
Czapski Janusz (1946- )
(3)
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Górecka Danuta (1956- )
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Achremowicz Bohdan (1940- )
(2)
Cholewicka-Goździk Krystyna (1936- )
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(2)
Gertig Henryk (1924-2011)
(2)
Korczak Józef (1951- )
(2)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Stamirowska-Krzaczek Ewa
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Adamczak Marek
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Bartnik Jan
(1)
Bartosz Grzegorz (1950- )
(1)
Barłowska Joanna
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biernat Jadwiga (1944- )
(1)
Bilska Agnieszka
(1)
Borawska Maria H. (1949- )
(1)
Borek Marian
(1)
Boruc Mirosław A. (1947- )
(1)
Bryła Paweł (ekonomia)
(1)
Bujak Stanisław (1914-2003)
(1)
Bujak Stanisław. (1914-2003)
(1)
Bylinowska Justyna
(1)
Chłopicka Joanna
(1)
Cienkusz Agata
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Drzazga Bohdan
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Figiel Szczepan (1956- )
(1)
Florek Mariusz
(1)
Gazdecki Michał
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gerwin Marcin. Autor
(1)
Gołacki Krzysztof
(1)
Grabowski Dariusz
(1)
Gronowska-Senger Anna (1940- )
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzywacz Kornelia
(1)
Gugała Marek
(1)
Gumowska Irena (1912-1991)
(1)
Gundill Michael
(1)
Gąsiorowski Marek
(1)
Jagielak Jan
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jaworska Danuta (technolog żywności)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jąder Karolina
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kalisz Stanisław
(1)
Kauc Jarosław
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Kierzkowska E
(1)
Kocira Anna
(1)
Komsta Henryk
(1)
Kos Czesław
(1)
Kostyra Henryk
(1)
Kowalak Adam
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kozłowska Halina (technolog żywności)
(1)
Kozłowski Wojciech (organizacja i zarządzanie)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kożuch Antoni (1939- )
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor
(1)
Kłys Wojciech
(1)
Leman Jacek
(1)
Lemieszko T
(1)
Leszczyńska Danuta (rolnictwo)
(1)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(1)
Litwińczuk Anna
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Maciurzyńska Marta
(1)
Markiewicz-Żukowska Renata
(1)
Michalak Marta
(1)
Michna Waldemar (1929- )
(1)
Mieloszyk-Pawelec Marta
(1)
Mizera Olga
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa (1940-2022)
(1)
Mystkowska Iwona
(1)
Ners Anna (1924-2015)
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Olędzka Regina
(1)
Opielak Marek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(34)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(18)
1980 - 1989
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(38)
1945-1989
(2)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(89)
Język
polski
(89)
nieznany (1 0)
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(21)
Dietetycy i żywieniowcy
(7)
Lekarze
(4)
Studenci
(3)
Szkoły średnie
(2)
Biotechnolodzy
(1)
Chorzy na celiakię
(1)
Dietetycy
(1)
Farmaceuci
(1)
Książka przeznaczona jest dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa, zarządzania jakością żywności i ekonomiki gospodarki żywnościowej
(1)
Nauczyciele
(1)
Prawnicy
(1)
Sprzedawcy i sprzedawczynie
(1)
Szkoły policealne
(1)
Technikum
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Temat
Język angielski
(687)
Język niemiecki
(519)
Chełmiana
(500)
Język polski
(415)
Budownictwo
(381)
Żywność
(90)
Matematyka
(319)
Lotnictwo
(302)
Informatyka
(279)
Nauczanie początkowe
(276)
Leopolitana
(255)
Pedagogika
(213)
Wychowanie
(213)
Dziecko
(200)
Polityka międzynarodowa
(197)
Pielęgniarstwo
(179)
Wojna 1939-1945 r.
(176)
Katalog Nakładów Rzeczowych
(167)
Nauczanie zintegrowane
(163)
Rolnictwo
(158)
Unia Europejska
(157)
Filozofia
(155)
Fizyka
(152)
Maszyny
(145)
Nauczanie
(145)
Wojsko
(145)
Rośliny
(141)
Kobieta
(138)
Językoznawstwo
(134)
Samoloty
(132)
Przedsiębiorstwo
(130)
Historia
(126)
Bezpieczeństwo narodowe
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Język rosyjski
(118)
Rodzina
(118)
Uczniowie
(117)
Wychowanie przedszkolne
(116)
Języki
(114)
Psychologia
(114)
Mechanika
(111)
Polityka
(111)
Polacy za granicą
(107)
Nauczyciele
(104)
Wartość
(104)
Żydzi
(103)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(102)
Prawo
(102)
Zarządzanie
(102)
Pilotaż
(101)
Szkolnictwo
(98)
Wychowanie w rodzinie
(95)
Samorząd terytorialny
(94)
Wytrzymałość materiałów
(93)
Komunikacja interpersonalna
(91)
Komunikacja społeczna
(91)
Święci i błogosławieni
(91)
Lotnictwo wojskowe
(90)
Socjologia
(89)
Politycy
(88)
Sztuka
(88)
Terroryzm
(87)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(86)
Chrześcijaństwo
(84)
Regiony przygraniczne
(83)
Analiza matematyczna
(82)
Etyka
(82)
Hagiografia
(81)
Bezpieczeństwo publiczne
(80)
Dzieci
(80)
Ekonomia
(78)
Globalizacja
(78)
Religia
(78)
Zootechnika
(78)
Spawalnictwo
(77)
Medycyna
(76)
Szkolnictwo wyższe
(75)
Kształcenie
(74)
Środki masowego przekazu
(74)
Mniejszości narodowe
(73)
Technika
(72)
Leczenie
(71)
Statystyka matematyczna
(68)
Uczenie się
(68)
Internet
(67)
Turystyka
(66)
Diagnostyka medyczna
(65)
Odżywianie
(65)
Położnictwo
(65)
Wieś
(65)
Mowa
(64)
Osobowość
(64)
Dietetyka
(63)
Relacje międzyludzkie
(63)
Ochrona środowiska
(62)
Państwo
(62)
Gospodarstwo rolne
(61)
Integracja europejska
(61)
Kolberg, Oskar (1814-1890)
(61)
Temat: czas
2001-
(7)
2001-0
(2)
1945-
(1)
1989-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Francja
(1)
Powiat kraśnicki (woj. lubelskie)
(1)
Wielkopolska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(16)
Podręczniki akademickie
(10)
Materiały konferencyjne
(5)
Monografia
(5)
Przepisy kulinarne
(5)
Tablice i wzory
(5)
Książka kucharska
(4)
Opracowanie
(4)
Podręczniki
(4)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(4)
Praca zbiorowa
(4)
Artykuł z pracy zbiorowej
(3)
Poradnik
(3)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(3)
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Artykuł problemowy
(1)
Dane statystyczne
(1)
Kompendia i repetytoria
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Poradniki
(1)
Publikacja okolicznościowa
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(21)
Rolnictwo i leśnictwo
(17)
Kulinaria
(6)
Chemia
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Biologia
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Inżynieria i technika
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Fizyka i astronomia
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
90 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37745 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Białka w żywności i żywieniu / pod redakcją Jana Gawęckiego ; autorzy Jan Gawęcki [i 8 pozostałych]. - Wydanie 2. - Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, Copyright 2003. - 109, [1] strona, [4] strony kolorowych tablic. : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
Wydanie 1 ukazało się w serii: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Nazwy autorów na stronie 4. Książka zawiera testy i pytania sprawdzające.
Bibliografia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42004 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42376, 42378, 42377 (3 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr., wykaz aktów prawnych, wykaz norm s. 448-[451]. Indeksy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36693 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43577 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 43575 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4228 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3497 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 520 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44298, 44297, 44299 (3 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 699 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 41307 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3507 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
Druk dwuszpaltowy.
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39779 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 39780 Czyt (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44279 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37406, 37407 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17022 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wyd. 15 - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2005. - 463, [1] s. : il. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie)
Bibliogr. przy rozdz. Indeks
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14488, 14490, 14491, 14489 (4 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. IX 14487 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - [Wyd. 11, dodr.]. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 1998 (Warsz. : DN-T). - 352, [4] s. : rys., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Bibliogr. s. 336 i przy rozdz. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37455 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy biochemii / Jerzy Kączkowski. - Wydanie 15 - 1 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2017. - 356 strony : ilustracje ; 24 cm.
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę o: - składzie i funkcjach komórek - energetyce i katalizie przemian biochemicznych - koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych - budowie, przemianach i funkcjach kwasów nukleinowych - etapach i regulacji utleniania biochemicznego - funkcjach i metabolizmie aminokwasów i białek sacharydów i lipidów
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38750 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej