Potrzeby żywieniowe
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje fachowe
(4)
Publikacje naukowe
(3)
Dostępność
dostępne
(6)
tylko na miejscu
(1)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(7)
Czytelnia
(1)
Autor
Bartuzi Zbigniew (1954- )
(1)
Bawa Halilu Saeed
(1)
Biernat Monika
(1)
Bujko Jacek
(1)
Czapla Michał
(1)
Gajewskja Danuta
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gertig Henryk (1924-2011)
(1)
Gromny Iga
(1)
Ignyś Iwona
(1)
Jankowski Piotr (kardiolog)
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Kempiński Radosław
(1)
Kozłowska Lucyna
(1)
Lange Ewa
(1)
Małgorzewicz Sylwia
(1)
Myszkowska-Ryciak Joanna
(1)
Neubauer Katarzyna
(1)
Petryszyn Paweł
(1)
Poniewierka Elżbieta
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Respondek Wioleta
(1)
Sadakierska-Chudy Anna
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Zmarzły Anna (medycyna)
(1)
Zwolińska-Wcisło Małgorzata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(6)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(4)
Dietetycy
(3)
Lekarze
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Ginekolodzy
(1)
Kobieta ciężarna
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Położne
(1)
Temat
Język angielski
(687)
Język niemiecki
(519)
Chełmiana
(490)
Język polski
(415)
Budownictwo
(381)
Potrzeby żywieniowe
(-)
Matematyka
(319)
Lotnictwo
(300)
Informatyka
(279)
Nauczanie początkowe
(276)
Leopolitana
(255)
Pedagogika
(213)
Wychowanie
(213)
Dziecko
(200)
Polityka międzynarodowa
(197)
Pielęgniarstwo
(179)
Wojna 1939-1945 r.
(176)
Katalog Nakładów Rzeczowych
(167)
Nauczanie zintegrowane
(163)
Rolnictwo
(158)
Unia Europejska
(157)
Filozofia
(155)
Fizyka
(152)
Maszyny
(145)
Nauczanie
(145)
Wojsko
(145)
Rośliny
(141)
Kobieta
(136)
Językoznawstwo
(134)
Samoloty
(132)
Przedsiębiorstwo
(130)
Historia
(126)
Bezpieczeństwo narodowe
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Język rosyjski
(118)
Rodzina
(117)
Uczniowie
(117)
Wychowanie przedszkolne
(116)
Języki
(114)
Psychologia
(114)
Mechanika
(111)
Polityka
(109)
Polacy za granicą
(107)
Nauczyciele
(104)
Wartość
(104)
Żydzi
(103)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(102)
Prawo
(102)
Zarządzanie
(102)
Pilotaż
(101)
Szkolnictwo
(98)
Wychowanie w rodzinie
(95)
Samorząd terytorialny
(93)
Wytrzymałość materiałów
(93)
Komunikacja interpersonalna
(91)
Komunikacja społeczna
(91)
Święci i błogosławieni
(91)
Żywność
(90)
Lotnictwo wojskowe
(89)
Socjologia
(89)
Politycy
(88)
Sztuka
(88)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(86)
Terroryzm
(86)
Chrześcijaństwo
(84)
Regiony przygraniczne
(83)
Analiza matematyczna
(82)
Etyka
(82)
Hagiografia
(81)
Dzieci
(80)
Bezpieczeństwo publiczne
(79)
Ekonomia
(78)
Globalizacja
(78)
Religia
(78)
Zootechnika
(78)
Spawalnictwo
(77)
Medycyna
(76)
Szkolnictwo wyższe
(75)
Kształcenie
(74)
Środki masowego przekazu
(74)
Mniejszości narodowe
(73)
Technika
(72)
Leczenie
(71)
Statystyka matematyczna
(68)
Uczenie się
(68)
Internet
(67)
Diagnostyka medyczna
(65)
Odżywianie
(65)
Położnictwo
(65)
Wieś
(65)
Mowa
(64)
Osobowość
(64)
Dietetyka
(63)
Relacje międzyludzkie
(63)
Państwo
(62)
Gospodarstwo rolne
(61)
Integracja europejska
(61)
Kolberg, Oskar (1814-1890)
(61)
Marketing
(61)
Ochrona środowiska
(61)
Gatunek
Opracowanie
(3)
Podręcznik
(3)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(6)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44275, 44276 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy dietetyki / pod redakcją Jacka Bujko. - Wydanie 3. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2015. - 236, [3] stron ; 24 cm.
Bibliografia przy rozdziałach.
Publikacja Podstawy dietetyki przeznaczona jest głównie dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, mających w programie studiów przedmiot podstawy dietetyki. Na tym wydziale rozpoczyna on kształcenie w zakresie dietetyki, dlatego w publikacji przedstawiono ogólne podstawy patofizjologii najczęściej występujących schorzeń, w których procesie leczenia odpowiednia dieta odgrywa rolę zasadniczą, a więc:: cukrzycy, miażdżycy, otyłości, nadciśnienia tętniczego, osteoporozy, a także schorzeń przewodu pokarmowego, wątroby i nerek. Wiedza ta będzie rozszerzana i pogłębiana na następnych, specjalizacyjnych przedmiotach w ramach kursu magisterskiego, takich jak:: dietoterapia, dietoprofilaktyka schorzeń cywilizacyjnych, żywienie niemowląt i dzieci, preparaty dietetyczne czy nachylenie specjalizacyjne obejmujące wykłady prowadzone przez lekarzy, zajęcia na oddziałach szpitalnych i podstawy poradnictwa dietetycznego. Niniejsza książka jest pierwszą pracą, obejmującą jednocześnie szeroki aspekt medyczny i dietetyczny wybranych schorzeń. Mogła ona powstać dzięki długoletniemu doświadczeniu zespołu pracowników Zakładu Dietetyki w dydaktyce, poradnictwie dietetycznym i pracy naukowej. Główną jej część zajmuje dietoterapia wymienionych schorzeń. Wiele miejsca poświęcono także etiologii, patofizjologii i epidemiologii, a w mniejszym stopniu rozwinięto zagadnienia czysto żywieniowe, które studenci przerabiają w ramach innych, ściśle żywieniowych przedmiotów. Niezbędne więc wydaje się przypomnienie przed kolejnymi ćwiczeniami wiedzy z zakresu anatomii, fizjologii, żywienia czy towaroznawstwa i technologii gastronomicznej. W tym opracowaniu przedstawiono również przykłady ćwiczeń praktycznych do poszczególnych tematów, także dostosowanych do możliwości WNoŻCiK w zakresie korzystania z komputerów i legalnego oprogramowania czy aparatury diagnostycznej. Wiadomości teoretyczne przedstawione w poszczególnych rozdziałach rozszerzane są i uaktualniane na wykładach, które ponadto obejmują zagadnienia żywienia kobiet w ciąży, kobiet karmiących, osób w podeszłym wieku, żywienia w alergiach i dietoterapii niewydolności nerek, które nie mają odpowiedników ćwiczeniowych. ()
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44278, 44277 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 43665 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43577 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 43575 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44294 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44117 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej