Składniki odżywcze
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(11)
Forma i typ
Książki
(11)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje fachowe
(4)
Publikacje naukowe
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(11)
tylko na miejscu
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(11)
Czytelnia
(2)
Autor
Iwanow Krystyna
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Nadolna Irena
(2)
Celejowa Irena (1917- )
(1)
Chan Wynnie
(1)
Ciborowska Helena (1944- )
(1)
Ciborowski Artur
(1)
Dąbrowski Franciszek
(1)
Egan Jeanette
(1)
Friedrich Mariola
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gertig Henryk (1924-2011)
(1)
Lange Ewa Beata
(1)
Małgorzewicz Sylwia
(1)
Ochnio-Brudzyńska Anna
(1)
Przygoda Beata
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(2)
1990 - 1999
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
1901-2000
(2)
1989-2000
(2)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(11)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(5)
Dietetycy
(2)
Lekarze
(2)
Cukrzycy
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(1)
Temat
Język angielski
(687)
Język niemiecki
(519)
Chełmiana
(500)
Język polski
(415)
Budownictwo
(381)
Składniki odżywcze
(-)
Matematyka
(319)
Lotnictwo
(300)
Informatyka
(279)
Nauczanie początkowe
(276)
Leopolitana
(255)
Pedagogika
(213)
Wychowanie
(213)
Dziecko
(200)
Polityka międzynarodowa
(197)
Pielęgniarstwo
(179)
Wojna 1939-1945 r.
(176)
Katalog Nakładów Rzeczowych
(167)
Nauczanie zintegrowane
(163)
Rolnictwo
(158)
Unia Europejska
(157)
Filozofia
(155)
Fizyka
(152)
Maszyny
(145)
Nauczanie
(145)
Wojsko
(145)
Rośliny
(141)
Kobieta
(136)
Językoznawstwo
(134)
Samoloty
(132)
Przedsiębiorstwo
(130)
Historia
(126)
Bezpieczeństwo narodowe
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Język rosyjski
(118)
Rodzina
(117)
Uczniowie
(117)
Wychowanie przedszkolne
(116)
Języki
(114)
Psychologia
(114)
Mechanika
(111)
Polityka
(109)
Polacy za granicą
(107)
Nauczyciele
(104)
Wartość
(104)
Żydzi
(103)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(102)
Prawo
(102)
Zarządzanie
(102)
Pilotaż
(101)
Szkolnictwo
(98)
Wychowanie w rodzinie
(95)
Samorząd terytorialny
(94)
Wytrzymałość materiałów
(93)
Komunikacja interpersonalna
(91)
Komunikacja społeczna
(91)
Święci i błogosławieni
(91)
Żywność
(90)
Lotnictwo wojskowe
(89)
Socjologia
(89)
Politycy
(88)
Sztuka
(88)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(86)
Terroryzm
(86)
Chrześcijaństwo
(84)
Regiony przygraniczne
(83)
Analiza matematyczna
(82)
Etyka
(82)
Hagiografia
(81)
Dzieci
(80)
Bezpieczeństwo publiczne
(79)
Ekonomia
(78)
Globalizacja
(78)
Religia
(78)
Zootechnika
(78)
Spawalnictwo
(77)
Medycyna
(76)
Szkolnictwo wyższe
(75)
Kształcenie
(74)
Środki masowego przekazu
(74)
Mniejszości narodowe
(73)
Technika
(72)
Leczenie
(71)
Statystyka matematyczna
(68)
Uczenie się
(68)
Internet
(67)
Turystyka
(66)
Diagnostyka medyczna
(65)
Odżywianie
(65)
Położnictwo
(65)
Wieś
(65)
Mowa
(64)
Osobowość
(64)
Dietetyka
(63)
Relacje międzyludzkie
(63)
Ochrona środowiska
(62)
Państwo
(62)
Gospodarstwo rolne
(61)
Integracja europejska
(61)
Kolberg, Oskar (1814-1890)
(61)
Gatunek
Podręcznik
(5)
Jadłospis
(1)
Monografia
(1)
Poradnik
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Ćwiczenia i zadania
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(11)
Biologia
(1)
Kulinaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
11 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Żywienie w sporcie / Irena Celejowa. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2014. - 295 stron : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 291-295.
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących, przygotowujących się do zawodów i biorących w nich udział, a także podróżujących po całym świecie zgodnie z terminarzem imprez sportowych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43668 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Artur Ciborowski. - Wydanie V rozszerzone i uaktualnione - 2 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2022. - XXV, [1], 895 stron : fotografie, ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 873-877. Indeks
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43293 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Margaryna czy masło / Franciszek Dąbrowski. - Wydanie I. - Białystok : Studio Astropsychologii, 1999. - 177, [1] strona ; 21 cm.
Bibliografia strony 177 - [178].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4045 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł oryginału : Diabetic cooking 2005.
Ksiązka w formie segregatora.
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41997 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44273, 44274 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Białka w żywności i żywieniu / pod redakcją Jana Gawęckiego ; autorzy Jan Gawęcki [i 8 pozostałych]. - Wydanie 2. - Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, Copyright 2003. - 109, [1] strona, [4] strony kolorowych tablic. : ilustracje (w tym kolorowe) ; 24 cm.
Wydanie 1 ukazało się w serii: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Nazwy autorów na stronie 4. Książka zawiera testy i pytania sprawdzające.
Bibliografia
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42004 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43577 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 43575 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43625 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43867 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 43868 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44294 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Instytutu Żywności i Żywienia ; 65)
Tabele opracowano w wersji dwujęzycznej - polskiej i angielskiej.
Bibliografia strona 237. Indeks (w języku polskim) 239-241. Indeks (w języku angielskim) 243-245.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4041 B (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej