Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(90)
Forma i typ
Książki
(86)
Publikacje dydaktyczne
(17)
Publikacje naukowe
(16)
Publikacje fachowe
(10)
Poradniki i przewodniki
(8)
Publikacje informacyjne
(4)
Artykuły
(3)
Książka
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(82)
tylko na miejscu
(10)
wypożyczone
(2)
Placówka
Wypożyczalnia
(84)
Czytelnia
(10)
Autor
Kunachowicz Hanna
(8)
Iwanow Krystyna
(5)
Nadolna Irena
(5)
Przygoda Beata
(5)
Czapski Janusz (1946- )
(3)
Gawęcki Jan (1944- )
(3)
Górecka Danuta (1956- )
(3)
Kączkowski Jerzy (1925-2004)
(3)
Achremowicz Bohdan (1940- )
(2)
Cholewicka-Goździk Krystyna (1936- )
(2)
Fiedurek Jan (1950- )
(2)
Flaczyk Ewa Maria (1947- )
(2)
Gertig Henryk (1924-2011)
(2)
Korczak Józef (1951- )
(2)
Korzycka-Iwanow Małgorzata
(2)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(2)
Przysławski Juliusz
(2)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(2)
Stamirowska-Krzaczek Ewa
(2)
Staroszczyk Hanna
(2)
Adamczak Marek
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Bartnik Jan
(1)
Bartosz Grzegorz (1950- )
(1)
Barłowska Joanna
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Bertrandt Jerzy
(1)
Białkowska Magdalena
(1)
Biernat Jadwiga (1944- )
(1)
Bilska Agnieszka
(1)
Borawska Maria H. (1949- )
(1)
Borek Marian
(1)
Boruc Mirosław A. (1947- )
(1)
Bryła Paweł (ekonomia)
(1)
Bujak Stanisław (1914-2003)
(1)
Bujak Stanisław. (1914-2003)
(1)
Bylinowska Justyna
(1)
Chłopicka Joanna
(1)
Cienkusz Agata
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Czarnowska-Misztal Elżbieta
(1)
Delavier Frédéric
(1)
Drzazga Bohdan
(1)
Dziuba Jerzy (1944-2014)
(1)
Figiel Szczepan (1956- )
(1)
Florek Mariusz
(1)
Gazdecki Michał
(1)
Gertig Henryk
(1)
Gerwin Marcin. Autor
(1)
Gołacki Krzysztof
(1)
Grabowski Dariusz
(1)
Gronowska-Senger Anna (1940- )
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzywacz Kornelia
(1)
Gugała Marek
(1)
Gumowska Irena (1912-1991)
(1)
Gundill Michael
(1)
Gąsiorowski Marek
(1)
Jagielak Jan
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Jaworska Danuta (technolog żywności)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jąder Karolina
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kalisz Stanisław
(1)
Kauc Jarosław
(1)
Kazimierczak Renata
(1)
Kierzkowska E
(1)
Kocira Anna
(1)
Komsta Henryk
(1)
Kos Czesław
(1)
Kostyra Henryk
(1)
Kowalak Adam
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kozłowska Halina (technolog żywności)
(1)
Kozłowski Wojciech (organizacja i zarządzanie)
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta
(1)
Kożuch Antoni (1939- )
(1)
Kubińska-Jabcoń Ewa
(1)
Kubiński Wiktor
(1)
Kłys Wojciech
(1)
Leman Jacek
(1)
Lemieszko T
(1)
Leszczyńska Danuta (rolnictwo)
(1)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(1)
Litwińczuk Anna
(1)
Litwińczuk Zygmunt (1950- )
(1)
Maciurzyńska Marta
(1)
Markiewicz-Żukowska Renata
(1)
Michalak Marta
(1)
Michna Waldemar (1929- )
(1)
Mieloszyk-Pawelec Marta
(1)
Mizera Olga
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa (1940-2022)
(1)
Mystkowska Iwona
(1)
Ners Anna (1924-2015)
(1)
Niekurzak Mariusz
(1)
Olędzka Regina
(1)
Opielak Marek
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(34)
2000 - 2009
(18)
1990 - 1999
(18)
1980 - 1989
(6)
Okres powstania dzieła
2001-
(38)
1945-1989
(2)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(89)
Język
polski
(89)
nieznany (1 0)
(1)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(21)
Dietetycy i żywieniowcy
(7)
Lekarze
(4)
Studenci
(3)
Szkoły średnie
(2)
Biotechnolodzy
(1)
Chorzy na celiakię
(1)
Dietetycy
(1)
Farmaceuci
(1)
Książka przeznaczona jest dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa, zarządzania jakością żywności i ekonomiki gospodarki żywnościowej
(1)
Nauczyciele
(1)
Prawnicy
(1)
Sprzedawcy i sprzedawczynie
(1)
Szkoły policealne
(1)
Technikum
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Temat
Język angielski
(687)
Język niemiecki
(519)
Chełmiana
(490)
Język polski
(415)
Budownictwo
(381)
Żywność
(90)
Matematyka
(319)
Lotnictwo
(300)
Informatyka
(279)
Nauczanie początkowe
(276)
Leopolitana
(255)
Pedagogika
(213)
Wychowanie
(213)
Dziecko
(200)
Polityka międzynarodowa
(197)
Pielęgniarstwo
(179)
Wojna 1939-1945 r.
(176)
Katalog Nakładów Rzeczowych
(167)
Nauczanie zintegrowane
(163)
Rolnictwo
(158)
Unia Europejska
(157)
Filozofia
(155)
Fizyka
(152)
Maszyny
(145)
Nauczanie
(145)
Wojsko
(145)
Rośliny
(141)
Kobieta
(136)
Językoznawstwo
(134)
Samoloty
(132)
Przedsiębiorstwo
(130)
Historia
(126)
Bezpieczeństwo narodowe
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Język rosyjski
(118)
Rodzina
(117)
Uczniowie
(117)
Wychowanie przedszkolne
(116)
Języki
(114)
Psychologia
(114)
Mechanika
(111)
Polityka
(109)
Polacy za granicą
(106)
Nauczyciele
(104)
Wartość
(104)
Żydzi
(103)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(102)
Prawo
(102)
Zarządzanie
(102)
Pilotaż
(101)
Szkolnictwo
(98)
Wychowanie w rodzinie
(95)
Samorząd terytorialny
(93)
Wytrzymałość materiałów
(93)
Komunikacja interpersonalna
(91)
Komunikacja społeczna
(91)
Święci i błogosławieni
(91)
Lotnictwo wojskowe
(89)
Socjologia
(89)
Politycy
(88)
Sztuka
(88)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(86)
Terroryzm
(86)
Chrześcijaństwo
(84)
Regiony przygraniczne
(83)
Analiza matematyczna
(82)
Etyka
(82)
Hagiografia
(81)
Dzieci
(80)
Bezpieczeństwo publiczne
(79)
Ekonomia
(78)
Globalizacja
(78)
Religia
(78)
Zootechnika
(78)
Spawalnictwo
(77)
Medycyna
(76)
Szkolnictwo wyższe
(75)
Kształcenie
(74)
Środki masowego przekazu
(74)
Mniejszości narodowe
(73)
Technika
(72)
Leczenie
(71)
Statystyka matematyczna
(68)
Uczenie się
(68)
Internet
(67)
Diagnostyka medyczna
(65)
Odżywianie
(65)
Położnictwo
(65)
Wieś
(65)
Mowa
(64)
Osobowość
(64)
Dietetyka
(63)
Państwo
(62)
Relacje międzyludzkie
(62)
Gospodarstwo rolne
(61)
Integracja europejska
(61)
Kolberg, Oskar (1814-1890)
(61)
Marketing
(61)
Ochrona środowiska
(61)
Temat: czas
2001-
(7)
2001-0
(2)
1945-
(1)
1989-
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Francja
(1)
Powiat kraśnicki (woj. lubelskie)
(1)
Wielkopolska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(16)
Podręczniki akademickie
(10)
Materiały konferencyjne
(5)
Monografia
(5)
Przepisy kulinarne
(5)
Tablice i wzory
(5)
Książka kucharska
(4)
Opracowanie
(4)
Podręczniki
(4)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(4)
Praca zbiorowa
(4)
Artykuł z pracy zbiorowej
(3)
Poradnik
(3)
Ćwiczenia i zadania dla szkół wyższych
(3)
Podręczniki [Typ publikacji]
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Wydawnictwa popularne
(2)
Artykuł problemowy
(1)
Dane statystyczne
(1)
Kompendia i repetytoria
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Poradniki
(1)
Publikacja okolicznościowa
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Wywiad dziennikarski
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(21)
Rolnictwo i leśnictwo
(17)
Kulinaria
(6)
Chemia
(5)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(4)
Biologia
(3)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(3)
Inżynieria i technika
(2)
Ochrona środowiska
(2)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(1)
Fizyka i astronomia
(1)
Praca, kariera, pieniądze
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
90 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz. - Wyd. 2 pt.: Ćwiczenia z wybranych działów towaroznawstwa i przechowalnictwa produktów rolnych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3095 B, 3096 B (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37551, 37405 (2 egz.)
Książka
W koszyku
U góry okł. i na grzb. nazwa projektu: Internetowa Promocja Nauki.
Bibliogr. przy pracach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37482 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nazwy autorów na stronie przytytułowej.
Na stronie tytułowej, okładce i grzbiecie także: "Wydawnictwo WNT".
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m. in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo warzywnym i mięsnym ; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi ; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności ; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik "Biotechnologia żywności" jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Wydawnictwo poleca tę książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności ; zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43709, 43710 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43383 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 43382 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 42375 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2926 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33030, 37339 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42388, 42386, 42387 (3 egz.)
Książka
W koszyku
Mity żywieniowe : kłamstwa i półprawdy o tym, co jemy / Justyna Bylinowska. - Kraków : Wydawnictwo M, copyright 2021. - 253, [2] strony : fotografia, ilustracje, portret ; 22 cm.
(Zdrowe zdrowie)
Na okładce: Nie daj się oszukać!.
Bibliografia na stronach 251-253.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42371, 42370 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 274-276. - Materiały dla uczniów średnich szkół rolniczych
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 2830 B (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 270-271. - Materiały dla pracowników instytucji rynku rolnego. - Tekst częśc. tł. z ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 33219 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43627, 43720, 43628, 43721 (4 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42374 (1 egz.)
Książka
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44293, 44292 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43778, 43777 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42351, 42350, 42349 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37328 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42363, 42362, 42365, 42364 (4 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej