Technologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(9)
Forma i typ
Książki
(9)
Publikacje dydaktyczne
(7)
Publikacje naukowe
(4)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(9)
Placówka
Wypożyczalnia
(9)
Autor
Czapski Janusz (1946- )
(2)
Adamczak Marek
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Cienkusz Agata
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Górecka Danuta (1956- )
(1)
Iwanow Krystyna
(1)
Jaworska Danuta (technolog żywności)
(1)
Jałosińska Małgorzata Alicja
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Kunachowicz Hanna
(1)
Leman Jacek
(1)
Leszczyński Krzysztof (technologia żywności)
(1)
Mitek Marta
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa (1940-2022)
(1)
Nadolna Irena
(1)
Piecyk Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Reps Arnold
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Salek Anna Teresa
(1)
Słowiński Mirosław (technolog żywności)
(1)
Trafiałek Joanna
(1)
Twardowski Tomasz (1949- )
(1)
Wołosiak Rafał
(1)
Wzorek Wiesław
(1)
Zielińska Dorota (technolog żywności)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(9)
Język
polski
(9)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(8)
Studenci
(2)
Technolodzy żywności
(2)
Biotechnolodzy
(1)
Nauczyciele
(1)
Szkoły średnie
(1)
Temat
Język angielski
(687)
Język niemiecki
(519)
Chełmiana
(490)
Język polski
(415)
Budownictwo
(381)
Technologia żywności
(-)
Matematyka
(319)
Lotnictwo
(300)
Informatyka
(279)
Nauczanie początkowe
(276)
Leopolitana
(255)
Pedagogika
(213)
Wychowanie
(213)
Dziecko
(200)
Polityka międzynarodowa
(197)
Pielęgniarstwo
(179)
Wojna 1939-1945 r.
(176)
Katalog Nakładów Rzeczowych
(167)
Nauczanie zintegrowane
(163)
Rolnictwo
(158)
Unia Europejska
(157)
Filozofia
(155)
Fizyka
(152)
Maszyny
(145)
Nauczanie
(145)
Wojsko
(145)
Rośliny
(141)
Kobieta
(136)
Językoznawstwo
(134)
Samoloty
(132)
Przedsiębiorstwo
(130)
Historia
(126)
Bezpieczeństwo narodowe
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Język rosyjski
(118)
Rodzina
(117)
Uczniowie
(117)
Wychowanie przedszkolne
(116)
Języki
(114)
Psychologia
(114)
Mechanika
(111)
Polityka
(109)
Polacy za granicą
(106)
Nauczyciele
(104)
Wartość
(104)
Żydzi
(103)
Bezpieczeństwo międzynarodowe
(102)
Prawo
(102)
Zarządzanie
(102)
Pilotaż
(101)
Szkolnictwo
(98)
Wychowanie w rodzinie
(95)
Samorząd terytorialny
(93)
Wytrzymałość materiałów
(93)
Komunikacja interpersonalna
(91)
Komunikacja społeczna
(91)
Święci i błogosławieni
(91)
Żywność
(90)
Lotnictwo wojskowe
(89)
Socjologia
(89)
Politycy
(88)
Sztuka
(88)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(86)
Terroryzm
(86)
Chrześcijaństwo
(84)
Regiony przygraniczne
(83)
Analiza matematyczna
(82)
Etyka
(82)
Hagiografia
(81)
Dzieci
(80)
Bezpieczeństwo publiczne
(79)
Ekonomia
(78)
Globalizacja
(78)
Religia
(78)
Zootechnika
(78)
Spawalnictwo
(77)
Medycyna
(76)
Szkolnictwo wyższe
(75)
Kształcenie
(74)
Środki masowego przekazu
(74)
Mniejszości narodowe
(73)
Technika
(72)
Leczenie
(71)
Statystyka matematyczna
(68)
Uczenie się
(68)
Internet
(67)
Diagnostyka medyczna
(65)
Odżywianie
(65)
Położnictwo
(65)
Wieś
(65)
Mowa
(64)
Osobowość
(64)
Dietetyka
(63)
Państwo
(62)
Relacje międzyludzkie
(62)
Gospodarstwo rolne
(61)
Integracja europejska
(61)
Kolberg, Oskar (1814-1890)
(61)
Marketing
(61)
Ochrona środowiska
(61)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Kompendia i repetytoria
(1)
Monografia
(1)
Opracowanie
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(7)
Medycyna i zdrowie
(4)
Inżynieria i technika
(2)
Biologia
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
9 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Nazwy autorów na stronie przytytułowej.
Na stronie tytułowej, okładce i grzbiecie także: "Wydawnictwo WNT".
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m. in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo warzywnym i mięsnym ; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi ; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności ; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik "Biotechnologia żywności" jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Wydawnictwo poleca tę książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności ; zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43709, 43710 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 43627, 43720, 43628, 43721 (4 egz.)
Książka
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44293, 44292 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44279 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44287 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44282, 44283 (2 egz.)
Książka
W koszyku
(Prace Instytutu Żywności i Żywienia ; 65)
Tabele opracowano w wersji dwujęzycznej - polskiej i angielskiej.
Bibliografia strona 237. Indeks (w języku polskim) 239-241. Indeks (w języku angielskim) 243-245.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4041 B (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44285, 44286 (2 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 44280, 44281 (2 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej