Jarosz Mirosław
Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(4)
Księgozbiór
(2)
Forma i typ
E-booki
(4)
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(2)
Czytelnia
(1)
Autor
Praca zbiorowa
(153)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(117)
Evans Virginia
(111)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(75)
Szekspir William (1564-1616)
(67)
Jarosz Mirosław
(-)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(66)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(65)
Kolberg Oskar (1814-1890)
(61)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(54)
Prus Bolesław (1847-1912)
(54)
Dickens Charles (1812-1870)
(50)
Bonk Krzysztof
(45)
Mazur Piotr (1970- )
(43)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(42)
Dooley Jenny
(41)
Szekspir William
(41)
Baścik-Kołek Dorota
(40)
Conrad Joseph (1857-1924)
(40)
Fidecki Wiesław
(40)
Wysokiński Mariusz
(40)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(39)
Sienkiewicz Zofia
(38)
Tołstoj Lew (1828-1910)
(38)
Wasylkowski Janusz (1933- )
(37)
Piwowarski Marcin
(36)
Gajek Józef
(35)
Sobieski Marian
(35)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(35)
Śliwerski Bogusław (1954- )
(33)
Bejger Halina
(31)
Kozłowski Waldemar Antoni
(31)
Kuźniar Roman (1953- )
(31)
Wojnowski Jan (1936- )
(31)
Milton James
(30)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(30)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(30)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(30)
Wawryniuk Andrzej (1945- )
(30)
Fellner Andrzej (1955- )
(28)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(28)
Pawlak Mirosław
(28)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(27)
Gardziński Zygmunt
(27)
Kurpisz Bolesław
(27)
Okoń Longin Jan (1927- )
(27)
Zając Józef
(27)
Lubaszewski Zbigniew (1963- )
(26)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(26)
Różewicz Tadeusz (1921-2014)
(26)
Brzózka Jolanta
(25)
Kaczorowski Bartłomiej (1960- )
(25)
Kozioł Leszek
(25)
Markiewicz Henryk (1922- )
(25)
Rejman Krzysztof
(25)
Staff Leopold (1878-1957)
(25)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(25)
Norwid Cyprian Kamil (1821-1883)
(24)
Soars John
(24)
Soars Liz
(24)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(24)
Zwahr Annette
(24)
Świć Antoni
(24)
Czuchryj Janusz
(23)
Dobrowolska Małgorzata
(23)
Elak Leszek
(23)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(23)
Konieczna Anna
(23)
Okoń Zbigniew Waldemar (1945- )
(23)
Bratny Roman (1921-2017)
(22)
Krysicki Włodzimierz (1905- )
(22)
Lem Stanisław (1921-2006)
(22)
Petkowicz Helena
(22)
Skoczylas Zbigniew
(22)
Łukasik Stanisława
(22)
Dobrowolska Hanna
(21)
Hołyst Brunon (1930- )
(21)
Le Fort Gertrud von (1876-1971)
(21)
Słowiński Przemysław
(21)
Tatarkiewicz Władysław (1886-1980)
(21)
Bergengruen Werner (1892-1964)
(20)
Bogdanowicz Marta (1943- )
(20)
Dobraczyński Jan (1910-1994)
(20)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(20)
Kołtun Krzysztof (1958- )
(20)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(20)
Simpson J
(20)
Weiner E
(20)
Balzac Honoré de (1799-1850)
(19)
Bishop Anne
(19)
Bossak Maciej
(19)
Dumas Alexandre (1802-1870 ; ojciec)
(19)
Gewert Marian
(19)
Goethe Johann Wolfgang von (1749-1832)
(19)
Hemingway Ernest (1899-1961)
(19)
Hugo Victor (1802-1885)
(19)
Kacprzak Lech
(19)
Mann Thomas (1875-1955)
(19)
Okoński Augustyn
(19)
Paszkiewicz Aneta
(19)
Patterson Robert
(19)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Dietetycy
(1)
Lekarze
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Choroby tarczycy
(1)
Choroby układu krążenia
(1)
Choroby wątroby
(1)
Dietetyka
(1)
Jelita
(1)
Leczenie żywieniowe
(1)
Ludzie starzy
(1)
Metabolizm
(1)
Nerki
(1)
Nowotwory
(1)
Odżywianie
(1)
Trzustka
(1)
Żywienie dojelitowe
(1)
Żywienie pozajelitowe
(1)
Żywność
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Druk dwuszpaltowy.
Bibliografia przy rozdziałach.
W publikacji specjaliści z obszaru nauk medycznych omawiają szereg ważnych aspektów zdrowia publicznego, szczególnie dotyczących poradnictwa dietetycznego, sposobu i stanu odżywienia populacji oraz prewencji i leczenia żywieniowego przewlekłych chorób niezakaźnych. Ze względu na swój charakter książka jest cennym źródłem informacji i wiedzy nie tylko dla dietetyków i wszystkich osób zawodowo zajmujących się żywieniem czy leczeniem żywieniowym, lecz także dla lekarzy podstawowej opieki zdrowotnej i specjalistów oraz dla samych pacjentów.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39779 (1 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. X e 39780 Czyt (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Zywienia Zaleca)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 36751 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Niealkoholowa choroba stłuszczeniowa wątroby występuje nie tylko u osób dorosłych, lecz także - coraz częściej - u dzieci w wieku szkolnym. To pozornie niewinne schorzenie może prowadzić do marskości wątroby oraz do innych groźnych chorób, takich jak cukrzyca, choroby układu krążenia, a nawet nowotwory złośliwe. W poradniku omówiono przyczyny rozwoju stłuszczeniowej choroby wątroby oraz jej objawy, leczenie i profilaktykę. Wiele miejsca poświęcono zagadnieniom dotyczącym stylu życia (zwłaszcza aktywności fizycznej) i właściwego odżywiania. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Książka jest skierowana do pacjentów cierpiących na dolegliwości trzustki. Autorzy przekazują podstawowe informacje o budowie i funkcjonowaniu tego narządu oraz o najczęściej występujących schorzeniach. Omawiają przyczyny, objawy i możliwości leczenia, do którego również zalicza się stosowanie odpowiedniej diety. Opracowane przy współpracy z dietetyczkami jadłospisy zamieszczone w poradniku są jego bardzo cennym uzupełnieniem.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Autorzy przybliżają mechanizm powstawania oraz sposoby leczenia cukrzycy, zwracając szczególną uwagę na możliwość leczenia dietetycznego. Ważnym uzupełnieniem publikacji jest wykaz produktów zalecanych i przeciwwskazanych u chorych na cukrzycę.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Forma i typ
"Warto wiedzieć, że stosowanie preparatów witaminowych, mineralnych i suplementów diety zawierających substancje roślinne lub zioła może powodować występowanie różnego rodzaju interakcji z przepisanymi przez lekarza preparatami. Niejednokrotnie interakcje te są bardzo złożone i mogą zachodzić na poziomie wchłaniania, dystrybucji, eliminacji lub uwalniania leku. Interakcje dotyczą też przemian biochemicznych leku w wątrobie lub w przewodzie pokarmowym. W rezultacie z powodu wzajemnych oddziaływań leków i suplementów diety efekt terapeutyczny przepisanego przez lekarza środka może być nieprzewidywalny. Autorzy - specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie - udzielają wskazówek i praktycznych porad, kiedy przyjmować leki, czym nie wolno ich popijać, jakie produkty spożywcze osłabiają działanie leku lub je wzmacniają."
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej