30779
Book
In basket
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m. in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo warzywnym i mięsnym ; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi ; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności ; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik "Biotechnologia żywności" jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Wydawnictwo poleca tę książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności ; zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 43709, 43710 (2 egz.)
Notes:
General note
Nazwy autorów na stronie przytytułowej.
Na stronie tytułowej, okładce i grzbiecie także: "Wydawnictwo WNT".
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Additional physical form available note
Dostępne również w formie elektronicznej.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again