Sortowanie
Źródło opisu
Księgozbiór
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
tylko na miejscu
(3)
Placówka
Wypożyczalnia
(6)
Czytelnia
(3)
Autor
Bejger Halina
(1)
Białoskurski Sebastian
(1)
Czernyszewicz Eugenia
(1)
Dzido Hanna
(1)
Goliszek Anna (socjolog)
(1)
Jackowska Izabella
(1)
Kartaszyńska Renata
(1)
Kharkevych Yurii
(1)
Kocira Anna
(1)
Komor Agnieszka
(1)
Pawlak Joanna (ogrodnictwo)
(1)
Stamirowska-Krzaczek Ewa
(1)
Wróblewska Wioletta
(1)
Zając Józef
(1)
Zhyhallo Konstiantyn
(1)
Zhyhallo Tetiana
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(3)
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(5)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Odbiorca
Ekonomiści
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Temat
Aproksymacja
(1)
Bezpieczeństwo narodowe
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
COVID-19
(1)
Całka Poissona
(1)
Infrastruktura krytyczna
(1)
Jakość żywności
(1)
Kobieta
(1)
Konsumenci
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Kształcenie
(1)
Lotnictwo
(1)
Matematyka
(1)
Pierwiastki chemiczne
(1)
Polityka bezpieczeństwa
(1)
Praca socjalna
(1)
Prawa kobiet
(1)
Prawo Unii Europejskiej
(1)
Przekształcenie całkowe
(1)
Przestrzeń powietrzna
(1)
Religia
(1)
Rola społeczna
(1)
Rolnictwo
(1)
Społeczeństwo konsumpcyjne
(1)
Transport
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Zachowania konsumentów
(1)
Zagrożenia bezpieczeństwa
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Temat: czas
2001-
(3)
1901-2000
(2)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Chiny
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Gatunek
Opracowanie
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Edukacja i pedagogika
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Matematyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37593 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 42913, 42912, 42915, 42914 (4 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. I d 42911 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia na stronach 143-151.
The monograph presents the results of scientific research in the field ofapproximation theory on classes of differentiable functions. Approxi-mate properties of the Poisson integral on various classes of differentia-ble functions are considered. For teachers and students of mathematicalspecialties of higher educational institutions.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41613, 41612, 41611 (3 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. I d 41610 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł okładkowy: Rolnictwo : produkcyjne, techniczne i żywnościowe problemy współczesnego rolnictwa.
Bibliografia przy pracach.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41607, 41608, 41609 (3 egz.)
Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. I d 41606 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia na stronach 145-163.
Konsumpcja żywności jest jednym z najważniejszych czynników warunkujących zdrowie i życie człowieka, co wynika z potrzeby dostarczenia organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania składników odżywczych i energii. Z tego też względu żywność uznaje się za produkt strategiczny z punktu widzenia społecznego i gospodarczego. Stąd też zapewnienie odpowiedniej ilości i jakości żywności jest przedmiotem troski rządów państw, organizacji międzynarodowych, środowisk naukowych i producentów żywności. Na przestrzeni lat obserwuje się zmiany w modelu konsumpcji żywności i zachowaniach konsumentów. Wynikają one z oddziaływania wielu czynników o charakterze społeczno-ekonomicznym, jak i środowiskowym. Problemem badawczym w niniejszym opracowaniu była próba odpowiedzi na pytanie: jakie zachowania konsumentów i producentów określają współczesną konsumpcję żywności, która powinna być wolna od zagrożeń dla zdrowia i życia człowieka i bezpieczna dla środowiska? Celem niniejszego opracowania monograficznego była identyfikacja i charakterystyka megatrendów i trendów w zachowaniach współczesnych konsumentów żywności, przy uwzględnieniu uwarunkowań społecznych związanych z paradygmatem szeroko pojmowanego zrównoważonego rozwoju. Prezentowane opracowanie może stanowić źródło wiedzy dla osób zajmujących się problematyką współczesnej konsumpcji żywności, w tym pracowników naukowych, administracji rządowej i samorządowej, producentów żywności i jej dystrybutorów. Zawarte w pracy zagadnienia mają charakter interdyscyplinarny, łącząc różne dziedziny wiedzy i dyscypliny, w tym nauki społeczne i nauki rolnicze.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45151 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, wykaz aktów prawnych na stronach 149-154.
Celem publikacji jest przedstawienie zagadnienia infrastruktury krytycznej zarówno w ujęciu pojedynczych elementów (poszczególnych infrastruktur krytycznych w różnych sferach funkcjonowania państwa i obywateli), które połączone ze sobą tworzą system, jak również przedstawienie europejskiej infrastruktury krytycznej (EIK), której składowymi są strategiczne szlaki komunikacyjne, budynki i budowle, systemy zaopatrzenia w energię, surowce energetyczne i paliwa, łączności, sieci teleinformatyczne, systemy finansowe, zaopatrzenia w żywność, wodę, systemy ochrony zdrowia) w poszczególnych państwach członkowskich. Istnienie wielu komponentów (ogniw, elementów) stanowiących łącznie europejską infrastrukturę krytyczną całej Wspólnoty, a przez to wspólne zagrożenia i szanse. Bezpieczeństwo EIK stanowi podstawę dla funkcjonowania i rozwoju społeczeństwa demokratycznego, którego celem oraz głównym zadaniem jest kształtowanie dogodnych warunków życia Europejczyków. W obliczu realnego zagrożenia i wyzwań związanych z toczącym się konfliktem zbrojnym na Ukrainie, pytanie o stan bezpieczeństwa IK w państwach członkowskich i EIK jest aktualne i zasadne dla funkcjonowania silnej Unii Europejskiej, bardziej niż kiedykolwiek.
Spis treści: https://inw-spatium.pl/wp-content/uploads/2023/05/spis-tre%C5%9Bci.pdf
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45164 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej