Sorting
Source
Księgozbiór
(6)
Form of Work
Książki
(6)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje fachowe
(1)
Status
available
(6)
only on-site
(3)
Branch
Wypożyczalnia
(6)
Czytelnia
(3)
Author
Bejger Halina
(1)
Białoskurski Sebastian
(1)
Czernyszewicz Eugenia
(1)
Dzido Hanna
(1)
Goliszek Anna (socjolog)
(1)
Jackowska Izabella
(1)
Kartaszyńska Renata
(1)
Kharkevych Yurii
(1)
Kocira Anna
(1)
Komor Agnieszka
(1)
Pawlak Joanna (ogrodnictwo)
(1)
Stamirowska-Krzaczek Ewa
(1)
Wróblewska Wioletta
(1)
Zając Józef
(1)
Zhyhallo Konstiantyn
(1)
Zhyhallo Tetiana
(1)
Year
2020 - 2025
(3)
2010 - 2019
(3)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Audience Group
Ekonomiści
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Technolodzy żywności
(1)
Subject
Aproksymacja
(1)
Bezpieczeństwo narodowe
(1)
Bezpieczeństwo żywności
(1)
COVID-19
(1)
Całka Poissona
(1)
Infrastruktura krytyczna
(1)
Jakość żywności
(1)
Kobieta
(1)
Konsumenci
(1)
Konsumpcja (ekonomia)
(1)
Kształcenie
(1)
Lotnictwo
(1)
Matematyka
(1)
Pierwiastki chemiczne
(1)
Polityka bezpieczeństwa
(1)
Praca socjalna
(1)
Prawa kobiet
(1)
Prawo Unii Europejskiej
(1)
Przekształcenie całkowe
(1)
Przestrzeń powietrzna
(1)
Religia
(1)
Rola społeczna
(1)
Rolnictwo
(1)
Społeczeństwo konsumpcyjne
(1)
Transport
(1)
Unia Europejska (UE)
(1)
Zachowania konsumentów
(1)
Zagrożenia bezpieczeństwa
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Subject: time
2001-
(3)
1901-2000
(2)
1801-1900
(1)
1989-2000
(1)
Subject: place
Polska
(2)
Chiny
(1)
Kraje Unii Europejskiej
(1)
Genre/Form
Opracowanie
(2)
Praca zbiorowa
(1)
Domain
Edukacja i pedagogika
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Historia
(1)
Matematyka
(1)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(1)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjologia i społeczeństwo
(1)
6 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 37593 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 42913, 42912, 42915, 42914 (4 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. I d 42911 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia na stronach 143-151.
The monograph presents the results of scientific research in the field ofapproximation theory on classes of differentiable functions. Approxi-mate properties of the Poisson integral on various classes of differentia-ble functions are considered. For teachers and students of mathematicalspecialties of higher educational institutions.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 41613, 41612, 41611 (3 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. I d 41610 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł okładkowy: Rolnictwo : produkcyjne, techniczne i żywnościowe problemy współczesnego rolnictwa.
Bibliografia przy pracach.
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 41607, 41608, 41609 (3 egz.)
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. I d 41606 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia, netografia na stronach 145-163.
Konsumpcja żywności jest jednym z najważniejszych czynników warunkujących zdrowie i życie człowieka, co wynika z potrzeby dostarczenia organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania składników odżywczych i energii. Z tego też względu żywność uznaje się za produkt strategiczny z punktu widzenia społecznego i gospodarczego. Stąd też zapewnienie odpowiedniej ilości i jakości żywności jest przedmiotem troski rządów państw, organizacji międzynarodowych, środowisk naukowych i producentów żywności. Na przestrzeni lat obserwuje się zmiany w modelu konsumpcji żywności i zachowaniach konsumentów. Wynikają one z oddziaływania wielu czynników o charakterze społeczno-ekonomicznym, jak i środowiskowym. Problemem badawczym w niniejszym opracowaniu była próba odpowiedzi na pytanie: jakie zachowania konsumentów i producentów określają współczesną konsumpcję żywności, która powinna być wolna od zagrożeń dla zdrowia i życia człowieka i bezpieczna dla środowiska? Celem niniejszego opracowania monograficznego była identyfikacja i charakterystyka megatrendów i trendów w zachowaniach współczesnych konsumentów żywności, przy uwzględnieniu uwarunkowań społecznych związanych z paradygmatem szeroko pojmowanego zrównoważonego rozwoju. Prezentowane opracowanie może stanowić źródło wiedzy dla osób zajmujących się problematyką współczesnej konsumpcji żywności, w tym pracowników naukowych, administracji rządowej i samorządowej, producentów żywności i jej dystrybutorów. Zawarte w pracy zagadnienia mają charakter interdyscyplinarny, łącząc różne dziedziny wiedzy i dyscypliny, w tym nauki społeczne i nauki rolnicze.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 45151 (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia, wykaz aktów prawnych na stronach 149-154.
Celem publikacji jest przedstawienie zagadnienia infrastruktury krytycznej zarówno w ujęciu pojedynczych elementów (poszczególnych infrastruktur krytycznych w różnych sferach funkcjonowania państwa i obywateli), które połączone ze sobą tworzą system, jak również przedstawienie europejskiej infrastruktury krytycznej (EIK), której składowymi są strategiczne szlaki komunikacyjne, budynki i budowle, systemy zaopatrzenia w energię, surowce energetyczne i paliwa, łączności, sieci teleinformatyczne, systemy finansowe, zaopatrzenia w żywność, wodę, systemy ochrony zdrowia) w poszczególnych państwach członkowskich. Istnienie wielu komponentów (ogniw, elementów) stanowiących łącznie europejską infrastrukturę krytyczną całej Wspólnoty, a przez to wspólne zagrożenia i szanse. Bezpieczeństwo EIK stanowi podstawę dla funkcjonowania i rozwoju społeczeństwa demokratycznego, którego celem oraz głównym zadaniem jest kształtowanie dogodnych warunków życia Europejczyków. W obliczu realnego zagrożenia i wyzwań związanych z toczącym się konfliktem zbrojnym na Ukrainie, pytanie o stan bezpieczeństwa IK w państwach członkowskich i EIK jest aktualne i zasadne dla funkcjonowania silnej Unii Europejskiej, bardziej niż kiedykolwiek.
Spis treści: https://inw-spatium.pl/wp-content/uploads/2023/05/spis-tre%C5%9Bci.pdf
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 45164 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again