Sikorski Zdzisław E
Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(4)
Forma i typ
E-booki
(4)
Autor
Praca zbiorowa
(153)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(117)
Evans Virginia
(111)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(75)
Szekspir William (1564-1616)
(67)
Sikorski Zdzisław E
(-)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(66)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(65)
Kolberg Oskar (1814-1890)
(61)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(54)
Prus Bolesław (1847-1912)
(54)
Dickens Charles (1812-1870)
(50)
Bonk Krzysztof
(45)
Mazur Piotr (1970- )
(43)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(42)
Dooley Jenny
(41)
Szekspir William
(41)
Baścik-Kołek Dorota
(40)
Conrad Joseph (1857-1924)
(40)
Fidecki Wiesław
(40)
Wysokiński Mariusz
(40)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(39)
Sienkiewicz Zofia
(38)
Tołstoj Lew (1828-1910)
(38)
Wasylkowski Janusz (1933- )
(37)
Piwowarski Marcin
(36)
Gajek Józef
(35)
Sobieski Marian
(35)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(35)
Śliwerski Bogusław (1954- )
(33)
Bejger Halina
(31)
Kozłowski Waldemar Antoni
(31)
Kuźniar Roman (1953- )
(31)
Wojnowski Jan (1936- )
(31)
Milton James
(30)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(30)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(30)
Szweykowski Zygmunt (1894-1978)
(30)
Wawryniuk Andrzej (1945- )
(30)
Fellner Andrzej (1955- )
(28)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(28)
Pawlak Mirosław
(28)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(27)
Gardziński Zygmunt
(27)
Kurpisz Bolesław
(27)
Okoń Longin Jan (1927- )
(27)
Zając Józef
(27)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(26)
Różewicz Tadeusz (1921-2014)
(26)
Brzózka Jolanta
(25)
Kaczorowski Bartłomiej (1960- )
(25)
Kozioł Leszek
(25)
Lubaszewski Zbigniew (1963- )
(25)
Markiewicz Henryk (1922- )
(25)
Rejman Krzysztof
(25)
Staff Leopold (1878-1957)
(25)
Suchodolski Bogdan (1903-1992)
(25)
Norwid Cyprian Kamil (1821-1883)
(24)
Soars John
(24)
Soars Liz
(24)
Wańkowicz Melchior (1892-1974)
(24)
Zwahr Annette
(24)
Świć Antoni
(24)
Czuchryj Janusz
(23)
Dobrowolska Małgorzata
(23)
Elak Leszek
(23)
Kochanowski Jan (1530-1584)
(23)
Konieczna Anna
(23)
Okoń Zbigniew Waldemar (1945- )
(23)
Bratny Roman (1921-2017)
(22)
Krysicki Włodzimierz (1905- )
(22)
Lem Stanisław (1921-2006)
(22)
Petkowicz Helena
(22)
Skoczylas Zbigniew
(22)
Łukasik Stanisława
(22)
Dobrowolska Hanna
(21)
Hołyst Brunon (1930- )
(21)
Le Fort Gertrud von (1876-1971)
(21)
Słowiński Przemysław
(21)
Tatarkiewicz Władysław (1886-1980)
(21)
Bergengruen Werner (1892-1964)
(20)
Bogdanowicz Marta (1943- )
(20)
Dobraczyński Jan (1910-1994)
(20)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(20)
Kołtun Krzysztof (1958- )
(20)
Leyko Jerzy (1918-1995)
(20)
Simpson J
(20)
Weiner E
(20)
Balzac Honoré de (1799-1850)
(19)
Bishop Anne
(19)
Bossak Maciej
(19)
Dumas Alexandre (1802-1870 ; ojciec)
(19)
Gewert Marian
(19)
Goethe Johann Wolfgang von (1749-1832)
(19)
Hemingway Ernest (1899-1961)
(19)
Hugo Victor (1802-1885)
(19)
Kacprzak Lech
(19)
Mann Thomas (1875-1955)
(19)
Okoński Augustyn
(19)
Paszkiewicz Aneta
(19)
Patterson Robert
(19)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
4 wyniki Filtruj
E-book
W koszyku
Charakterystyka odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności Chemiczne i biologiczne właściwości witamin Odżywcze i funkcjonalne cechy masła Omówienie alergenów występujących w surowcach i produktach żywnościowych Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i substancji skażających na szeroko rozumianą jakość produktów żywnościowych. Książka polecana dla studentów i pracowników naukowych uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych. Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Chemia żywności jest intensywnie rozwijającą się dziedziną nauki i obejmuje coraz większy zakres tematyczny. Jest to związane z rosnącym zainteresowaniem wpływem właściwego sposobu odżywiania na zdrowie, a nawet życie człowieka. Stale pogłębia się wiedza na temat roli składników żywności w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych oraz ich wpływu na zdrowie konsumenta. W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności znalazło się kilka nowych rozdziałów, uwzględniających najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się w trzech tomach: - Tom 1. Składniki żywności - Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka - Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności Tom 2 obejmuje m.in. następujące zagadnienia: - charakterystykę sacharydów, lipidów i białek, mających największy udział w składzie produktów żywnościowych, - właściwości funkcjonalne tych składników oraz ich wpływ na tworzenie się pożądanych sensorycznych cech produktów, - chemiczne i biochemiczne przemiany składników żywności zachodzące podczas jej przetwarzania i przechowywania, - nowoczesne metody oznaczania białek żywności. Wydawnictwo WNT poleca tę książkę studentom i pracownikom naukowym uniwersytetów przyrodniczych i medycznych oraz politechnik, na zajęcia związane z chemią, technologią i biotechnologią żywności, a także bromatologią i żywieniem człowieka. Będzie też przydatna technologom, towaroznawcom i producentom żywności pracującym w zakładach produkujących i przetwarzających żywność, a także kontrolerom sprawdzającym jakość produktów żywnościowych. Plik pdf ma postać skanów co uniemożliwia przeszukiwanie tekstu.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
E-book
W koszyku
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania. Z recenzji: „Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem.” Prof. dr hab. Piotr Szefer
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dostęp do treści elektronicznej wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do biblioteki.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej