31007
Book
In basket
Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest – w odpowiednich ilościach – niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca. W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów. Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 45112 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału.: Histamin : geniessen trotz Unverträglichkeiten, 2009
General note
W obrębie wydania dodruki: 2022.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again