31007
Książka
W koszyku
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania. W publikacji: - fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych - zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych - leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów - profilaktyka i leczenie otyłości - ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające - tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Status dostępności:
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 45119 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Nutrition essentials and diet therapy, 1991
Uwaga ogólna
W obrębie wydania dodruki w latach: 2015, 2021. W obrębie wydania nakłady z różnymi numerami ISBN.
Na książce także ISBN wydania poprzedniego.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Zawiera: Nauka o żywieniu w zdrowiu i chorobie; Choroby ostre i przewlekłe; Problemy w promocji zdrowia i terapii chorób w różnych okresach życia.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujacych dietetyków i lekarzy wszystkich specjalności medycznych.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej