31007
Book
In basket
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania. W publikacji: - fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych - zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych - leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów - profilaktyka i leczenie otyłości - ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające - tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 45119 (1 egz.)
Notes:
Tyt. oryg.: Nutrition essentials and diet therapy, 1991
General note
W obrębie wydania dodruki w latach: 2015, 2021. W obrębie wydania nakłady z różnymi numerami ISBN.
Na książce także ISBN wydania poprzedniego.
Bibliography, etc. note
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Summary, etc.
Zawiera: Nauka o żywieniu w zdrowiu i chorobie; Choroby ostre i przewlekłe; Problemy w promocji zdrowia i terapii chorób w różnych okresach życia.
Target audience note
Dla studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujacych dietetyków i lekarzy wszystkich specjalności medycznych.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again